Dust Settle

dust settle

Спомняте ли си класическите аркадни хитове, в които със звездолет сразявахте цели флотилии извънземни, докато вървите нагоре по екрана ниво сред ниво? Ако само при мисълта за тях сте се изпълнили с носталгия, то заглавието от което имате нужда е Dust Settle, класическа игра за андроид, която аз имах вече качена на своя мобилен телефон.

В Dust Settle вие пилотирате космически кораб, чиято задача е да чисти космически боклук с оръдията си. За целта може да избирате оръжията, които да ползвате, а ако напреднете малко да смените и апарата, който управлявате. Боклуците приличат на бомбички и избухват доста зрелищно, а стрелбата и движението стават по елементарен начин, като плъзгате пръст по дисплея. По принцип в началото на всяко ниво стрелбата е малко анемична, но ако внимавате и хванете ъпгрейди, бързо придобивате впечатляваща огнева мощ, която изглежда и звучи впечатляващо.

dust settle screen

За напредъка Ви в играта е важно да печелите пари и да ги инвестирате в машината, която управлявате, в оръжията, а също и в това колко големи суми може да вземете. Геймплеят на Dust Settle е елементарен и приятен, а стрелбата отпускаща и подобряваща настроението. Забавно е и когато се появи противник бос, напомнящ грамадно гюле с шипове. Dust Settle е напълно безплатна игра, но има един скрит недостатък, който бързо става явен – тя е направена, за да Ви зарибява за други игри. Това става чрез реклами, които се появяват всеки път, когато събирате парите си, като тогава се пуска и видео съобщение, изкушаващо Ви с дадена апликация. Съответно, ако гледате повече реклами, получавате повече пари, а освен това имате шанс по този начин и да върнете живота си, ако сте загинали в неравната битка с космическия боклук. Друг вариант за трупане на средства е колелото на късмета, но то далеч не е толкова надеждно. Играта е практически безкрайна, като постоянно може да се подобрявате нагоре по нивата, но ще минете десетки, преди да Ви стане трудничка.

В крайна сметка Dust Settle е чудесна и отпускаща играчка, идеална както за губи време, така и за разтоварване. Ако не сте я пробвали, препоръчвам. ^_^

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор