Zepha the Monster Squid (Beast Quest #7)

squid

След кратка почивка продължаваме ревютата на книжките от детската фентъзи поредица Beast Quest, като стигаме до седмата част, даваща начало на серията за Златната броня.

Том е успял да освободи шестте митични Звяра от властта на злия магьосник Малвел и сега се е върнал в двора на крал Хуго, за да празнува. Вълшебникът Адуро иска да го възнагради богато за сторената добрина, като го дари с легендарната Златна броня, даваща специални сили на носителя си. За беда в нощта на тържеството бронята бива открадната от ято прилепи, които служат на Малвел – злият магьосник е все още жив и планира страшно отмъщение, задето са провалили плановете му. Прилепите му разделят бронята и я скриват на различни места, всяко от които се охранява от нов Звяр – създаден от Малвел така, че да е проклет и в душата си… Сега Том, заедно с приятелката си Елена и четириногите им спътници, вълкът Силвър и конят Сторм, трябва да се отправи на ново, още по-смъртоносно пътешествие!

Тази е може би най-хубавата книжка от поредицата Beast Quest досега и великолепно начало на втората серия. Написана така, че да увлича и забавлява, Zepha the Monster Squid се чете леко и приятно, умело завързва сюжета на историята, плавно развива характерите на персонажите и на всичкото отгоре има здрав екшън, като в края на книгата има страхотна битка между кракена Зефа и едно от чудовищата, което видяхме в предните томове (ако се замислите, лесно ще се сетите кое).

Beast Quest е чудесна фентъзи поредица, а Zepha the Monster Squid дава знак, че нивото й тепърва ще се вдига! Надявам се да имам възможност да ви представя и следващите заглавия от серията…

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор