Stealth the Ghost Panther

stealth the ghost panther

Стигнахме и до последната книга от поредицата за Амулета на Авантия, част от детската фентъзи сага Beast Quest, продала над 15 милиона бройки по света благодарение на здравата работа на писателите, творящи заедно под псевдонима Адам Блейд.

Том е сразил пет от страховитите Призрачни зверове и почти е събрал Амулета на Авантия, способен да върне тялото на баща му, превърнатия в дух велик герой Таладон. Но сега пътят му ще се преплете с този на най-коварното същество, призрачната пантера Стелт, покравяваща хората с едно одраскване и правеща ги зли. Заедно с приятелката си Елена и четириногите си спътници – вълка Силвър и жребеца Сторм – той ще тръгне на една последна битка, която обаче този път ще го отведе в самата столица на Авантия, където вилнее Стелт!

Тази книжка не ми допадна повече колкото предните две, може би защото не обичам големи котки в ролята на злодеи. И все пак добрият стил на Блейд е налице – много екшън, битки и магии, това, което заради което обикнах фентъзито и днес ми отчаяно ми липсва в твърде дебелите съвременни представители на жанра. Затова и не се учудвайте, ако не след дълго в сайта се появят нови рецензии за книгите на Адам Блейд…

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор