Luna the Moon Wolf (Beast Quest #22)

luna the moon wolf

Книжните ни ревюта за 2022-ра година започват така, както завършиха тези през 2021-ва, а именно с книжка от детската фентъзи поредица Beast Quest, вълнуващия проект на колектива от четирима автори, криещ се зад псевдонима Адам Блейд.

Младият приключенец Том преживява най-трудното си приключение досега! За да върне физическото тяло на превърния в дух герой Таладон, който е негов баща, той трябва да победи страховитите Призрачни зверове. След всяка победа над някой от тях той събира късче от магически амулет, който приближава татко му към нов живот, но и го лишава от вълшебните сили, натрупани с толкова мъка по време на предишните подвизи. Сега пътят го отвежда до страховития Черен лес, където вие демоничната вълчица Луна. Но Том не подозира, че тя контролира всички зверове, дочули призива й – и верният му приятел Силвър, който също е вълк, не прави изключение…

Luna the Moon Wolf е едно от по-силните заглавия в поредицата Beast Quest, най-вече заради мрачната атмосфера на прокълнатата гора и тежкото премеждие, пред което са изправени Том и приятелката му Елена, когато Силвър се обръща срещу тях. Все пак книгата е за деца и не става твърде обречена, но сюжетът е приятно напрегнат и засилва историята към последните две части на историята за амулета. Очаквайте рецензиите за тях скоро в Цитаделата!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор