Blaze the Ice Dragon (Beast Quest #23)

blaze the ice dragon

Както обещахме, не бавим ревюто на предпоследната книга от поредицата за Амулета на Авантия в поредицата Beast Quest, завладяваща фентъзи серия писана от авторски колектив, работещ с псевдонима Адам Блейд. Тя е и може би най-силната от всички досега или поне една от най-добрите, което е и очаквано, тъй като антагонистът този път е дракон, за втори път след откриващия първи том от сагата.

Том е успял да победи още един от Призрачните зверове, надделявайки над лунната вълчица, но вълшебните му сили намаляват с всяко късче, което намира от Амулета, способен да върне физическото тяло на баща му Таладон, превърнах в дух от злия магьосник Малвел. Сега той, приятелката му Елена и четириногите им спътници вълка Силвър и жребеца Стронг се изправят срещу истинска криза, тъй като хиени са разпространили чума след населението, а единственият лек е поразен от ледения дракон Блейз, чудовищен противник със сила, каквато Том не е срещал досега. Ще успее ли младежът да спечели и тази битка или този път пътят му ще приключи?

Blaze the Ice Dragon е страхотна, тъй като поставя героя между чука на разпространяваната от хиените чума и ледения дъх на дракона, който по вид всъщност е китайски, изключително оригинално решение на Блейд. Битката с него е много напрегната и поради още един фактор, а именно участието на жар птицата Епос, която обаче не е в позиция да облагодетелства Том. Така динамична история не може да не получи похвала от мен, а макар да не вярвах да стане така, Beast Quest определено се превърна във фентъзи, спечелило си трайно място в читателската ми програма. Очаквайте скоро ревю и на финалната битка на Том за Амулета, изправяща го срещу призрачната пантера Стелт!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор