Rashouk the Cave Troll (Beast Quest #21)

rashouk the cave troll

Връщаме се на детската фентъзи поредица Beast Quest, която по-рано тази година получи номинация в категорията за Международен хит на годината от годишните награди за фентъзи и хорър, които ще бъдат разкрити през януари.

Младият приключенец Том, придружаван от приятелите си Елена, вълка Силвър и жребеца Сторм продължава отчаяното си пътешествие, в което опитва да развали злата магия, превърнала баща му, великия герой Таладон, в призрак. За целта той трябва да победи някои от най-страшните изчадия на магьосника Малвел, като сега пътят му го изправя срещу пещерния трол Рашук, звяр, който надушва страха на жертвите си, за да ги вкамени с едно одраскване на мръсните си нокти. Ще успее ли Том да победи и този враг или пътят му ще приключи в нозете на трола?

Тези книжки се четат най-добре с паузи, тъй като са еднотипни, но вероятно защото направих такава след 20-та част се забавлявах на този роман и битката с грубия и гаден трол, който по нещо ми напомни на Трошача, антагониста от книгите-игри на българския писател Симеон Николов – повече като усещане, отколкото като нещо конкретно. Започнах да чета Beast Quest защото я препоръчват за фенове на “Походът на Делтора” и макар да не е толкова добра, няма да се отказвам от нея. Забавна серия!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор