The Shifting Sands (Deltora Quest #4)

The shifting sands

Класическата фентъзи поредица “Делтора” продължава и в “Плаващи пясъци”, четвъртата книга от сагата, в която Лийф, Барда и Жасмин продължават търсенето на свещените камъни, необходими за победата над страховития Повелител на Сенките.

След победата на Змея от Града на Плъховете, Лийф получава видение, което разкрива бъдещето му, а то е в Плаващите пясъците, едно от най-опасните места в Делтора. Момчето тръгва на път заедно със своите другари, но той ги отвежда до турнир, в който различни приключенци влизат в смъртоносно съревнование по бойни изкуства помежду си. Дори героите да оцелеят, накрая те ще трябва да се изправят един срещу друг, а ако успеят да излъжат системата ги чака най-опасния капан – Обитателя на Пясъците, който поглъща всичко, попаднало на територията му…

Типично приключение, за което малко се чудя дали нямаше да работи дори по-добре, ако беше написано като серия от книги-игри. Но и така епоса “Делтора” предизвиква интереса на читателя, макар да се вижда, че отделните томчета са писани по схема. Очаквам с приближаването на финала обаче сюжетът да се пораздвижи.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор