Naruto Ultimate Ninja Storm: Road to Boruto

naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4--road-to-boruto-ps4-31

Както може би вече сте узнали, това лято се сдобих с Playstation 4 и за скорошния си рожден ден заръчах на приятелите си да ме снабдят с различни аниме игри, като една от тях е четвъртата част на Naruto Ultimate Ninja StormRoad to Boruto. Имах добри спомени от серията за “Х Бокс” и затова малко прибързано се сдобих с тази част и събраната в един диск трилогия, като не останах особено доволен нито от едната, нито от другата, но все пак реших да отделя ревю на четворката.

Става дума за бойна игра, дело на небезизвестните Namco Bandai, които са отговорни за заглавия като Tekken, Soul Calibur и Jump Force. Интересното тук е, че става дума за адаптация на легендарното аниме “Наруто”, което увеличава тръпката за феновете. Играта предлага да преживеете наново историята на сериала Naruto Shippuden в своя Story Mode, като за целта следва да сте факир на джойстика и да хванете тънкостите на бойния стил на нинджа. Отделно имате възможност за още приключения в света на Наруто в секцията Adventure, както и възможност да преживеете историята на филма Boruto: Naruto the Movie. Това става в опцията Boruto’s Tale, но съветът на играта е да следвате реда на събитията и първо да превъртите Story Mode.

naruto capsule

Играта има и опцията Free Battle, която напомня традиционните бойни игри от рода на Mortal Kombat, но с доста възможности. Имате възможност да играете отборни мачове, в които сменяте участниците в екипа си, имате възможност да играете единични битки. Може да се пуснете в режим на оцелявате (Survival), като се опитате да победите няколко поредни противника с един бар кръв. Позволено е да си организирате турнир с четен брой противници, които се изправят един срещу друг, докато двама не достигнат финала. Възможно е дори да си правите Лига, в която всеки се бие срещу всеки и се сумират точки. Опциите са безкрайни, а изборът на персонажи с и срещу които да се биете също е изобилен. Наруто, Саске и Сакура ги има в няколко различни варианта, участват легендарни злодеи като Мадара и Орочимару, както и още буквално десетки персонажи, не можещи да се поберат в дълги списъци от по три страници. Страшно много са и арените, които може да си изберете за декор, а някои от тях са изключително красиви. Лично аз не съм срещал видеоигра, която да предлага толкова много варианти без да иска да влезеш в платения канал на “Плейстейшън”, а отделно от това четвъртата “Наруто” има и възможност за онлайн битки!

naruto battle scene

Въпреки всичко изброено Naruto Ultimate Ninja Storm – Road to Boruto не ми е приятна за игра. Причината затова е в трудността на битките. По принцип си знам, че съм лейм като геймър, а причината затова сигурно е, че не джиткам особено много, най-често след работа и привечер. За такъв тип играч четвъртата “Наруто” не дава добро преживяване нито в мода на историята, нито в свободните боеве, които дори при ниво “супер лесен” изискват много високо внимание и не позволяват да се отпуснеш по начина, по който това например мога да правя в Street Fighter. Уважавам много професионалните плейъри, стигащи върхово ниво, но не смятам, че заглавията трябва да се правят само за тях, поради което не останах с добри впечатления от това заглавие, още повече, че дори на лесните нива с натрупания опит сякаш схватките започват да стават по-предизвикателни, като че да се трупа някакъв опит, който обаче не е указан.

naruto fight

Вече по техническите неща графиката е малко грозновата, но това често става когато аниметата се правят на 3D игри. Музиката е приятна и има симпатични илюстрации, особено след всяка от битките, когато получаваш оценка от лисицата на “Наруто”. Не ми се иска да кажа, че съжалявам задето се сдобих с тази игра, тъй като тя наистина има свой собствен чар и си заслужава вниманието Ви, но за съжаление не мога да кажа, че я играя с особено удоволствие, което е и малко тъжният финал на тази рецензия.

Ревю на Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор