Dishonored

header-dishonored
Ревю на Адриан Сотиров
Dishonored
е невероятна игра в жанра Stealth, където се цени ловкостта и умението, а не грубата сила. Тя е дело на майсторите от Arkane Studios и се разпространява от Bethesda, които са известни с поредицата Elder Scrolls, Fallout и най-новата версия на DOOM.
Сега обаче спираме вниманието си върху Dishonored. Играта се развива в стиймпънк свят – Викториански стил, но с откачени технологии. Той се владее от Императрица, която е съпруга на главния герой в играта Corvo Attano. В началото на играта има огромен преврат, а ти си обвинен в убийството й…. Влизаш в затвора, но помощта на приятели успяваш да се измъкнеш.  Нищо на тоя свят обаче не е безплатно и от там нататък трябва да убиваш мишени, които твоите съюзници поръчват…
Играта можеш да се мине по два начина, като потопиш града в пълен хаос или обратно, помъчиш се да избегнеш убийствата или го правиш по такъв начин, че да останеш незабележим. Ако обаче предпочетен пълния хаос, тогава като убиваш лошите на фона на епидемия от чума, предизвикана от плъхове!
В Dishonored има много неочаквани обрати, които ще ви изненадат от никъде, а допълнително усложнение е фактът, че имаш дъщеря на име Емили, която естествено трябва да пазиш…
Dishonored_(Corvo)
Играта има и допълнителни мисии, в които се въплъщаваш в ролята на Daud, убиеца на императрицата. Има две мисии, които следят историята на Daud, докато Corvo Attano вирее из града и убива важни личности за съюзниците. В тях Daud се изправя срещу Вещиците от Brigmore, които са стара фамилия живееща в остров далеч от града и трябва да им попречи да унищожат на града…
На мен лично тази история много ми хареса, тъй като показва доста от тайните на стария асасин на града. Пак има неочаквани събития, което ме остави доволен. Можеха и малко повече да се постараят за историята на Daud, но каквото такова.
Като цяло обаче играта е невероятна! Една от любимите ми, създадени от Bethesda. Графиката е изключителна и просто те кара да потънеш в този свят и да достигнеш геймърски екстаз!
Давам максимално висока оценка за тази невероятна игра и с нетърпение очаквам Dishonored 2, която излиза към края на тази година.

Тагове:  

Оставете отговор