Ghost Hunters (Ed & Lorraine Warren #2)

ghost hunters

Продължавам прегледа на книгите, разказващи за живота и случаите на Ед и Лорейн Уорън, известните демонолози, по чиито приключения са заснети филмите от вселената на “Заклинанието”. За моя приятна изненада, втората част се оказа издадена и на български език под заглавието “Ловци на духове”, но няма общо с комедийната поредица. Тук нещата са много по-сериозни и спрямо първата книга, дори по-зловещи.

Ед и Лорейн използват услугите на професионалния писател Робърт Дейвид Чейс, за да пресъздадат събитията, на които са били свидетели, затова и те са написани добре, като за всеки случай има отделна глава. Началото е малко куриозно, за духове във военната академия “Уест Пойнт”, но после историята продължава с доста плашещи истории за обсебвания, сред които на младо момиче, увлякло се по окултното, мъж на средна възраст, извършил непростил грях заради отвратителна парафилия, на село, в което не останали обитатели заради злокобни феномени.

ghost hunters bg

Има отделна глава и за Ужаса в Амитивил, макар че там Ед и Лорейн да признават, че знаят повечето подробности от небезизвестната книга на Джей Енсън, по която е направен стария филм. Сред по-куриозните изследвания е една среща с Бигфут, която получава доста нестандартно обяснение, а и ми се стори, че Ед и Лорейн имат различни виждания за станалото. За друг случай, в който пък вилнее полтъргайст, авторите изразяват съжаление, че полицията е потулила доказателствата, което отново ще раздели феновете на вярващи и скептици, нещо, което е неизбежно предвид разглежданата материя.

В крайна сметка “Ловци на духове” е интересна и интригуваща книга за интересуващите се от паранормалното, а хубавото е, че авторите са вярващи католици, поради което се борят със злокобните привидения, а не им се кланят. Следващите книги на семейство Уорън детайлно разглеждат техни по-известни случаи и се надявам скоро да мога да ги представя и в Цитаделата.

ghost hunters old

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор