Equinus the Spirit Horse (Beast Quest #20)

equinis the spirit horse

Стигаме и до 20-та книжка от детската фентъзи поредица Beast Quest, в която проследяваме поредното приключение на героите Том и Елена, както и на четириногите им спътници – вълка Силвър и жребеца Сторм.

Великият герой Таладон се е завърнал в кралство Авантия, но като половин дух, а за да бъде съживен истински, синът му Том трябва да намери шестте части от изгубен амулет. Първата вече е намерена след битката с носителката на смъртта Никса, но сега срещу момчето и приятелите му се изправя нов, още по-коварен противник – злият кентавър Еквинус, който краде душите на хора и животни, като ги оставя в безрадостно полусъществувание, ни живи, ни умрели. Ще може ли Том отново да триумфира или този враг ще се окаже прекалено силен за него?

Занимателна и интересна книжка с няколко трогателни момента. Еквинус е добре описан като злодей и историята става по-драматична, когато открадва душата на Сторм. Това прави и щастливия финал да се чувства заслужен, а не рутинен, след толкова победи над чудовища. До края на историята за Амулета на Авантия остават още четири книги!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор