Tooth and Claw (Jim Rook #2)

tooth and claw

Tooth and Claw е втората книга на писателя Греъм Мастертън за Джим Рук, учител на проблемни деца, който има дарбата да вижда призраци.

Изабел е младо момиче от коренното население на Америка, преместило се в Лос Анджелис заради баща й, който е станал звезда от телевизионен сериал. Тя посещава класа на Джим Рук, учител на проблемни младежи, който забелязва, че братята на девойката я тормозят, като й забраняват да се вижда с бели момчета и твърдят, че тя трябва да остане вярна на племето Навахо. Малко след една от заплахите им Мартин, гаджето на Изабел и звезда от местния отбор по американски футбол, бива намерен разкъсан по брутален начин. Подозренията на полицията падат върху двамата братя на Изабел, но тогава баща й моли Рук за помощ – и разказва на учителя смайваща история… която обаче съвпада с предупреждение, което той е получил от духа на покойния си дядо!

Tooth and Claw е добре написана книга, макар аз лично да не харесах факта, че повтаря сюжета на Charnel House, по-ранна творба на автора, в която той използва същия злодей за вдъхновение. Романът ни пренася в някои от най-мрачните индиански легенди, които оживяват по брутален начин в наши дни, а напрежението не спада до последните страници. Класен хорър, който ще допадне на любителите на един от най-добрите писатели в жанра – Греъм Мастертън.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор