The Lion King: A Prince’s Day

lion king a prince day

“Приказка за принца” е мъничка книжка на “Дисни” от вселената на “Цар Лъв”. Първоначално тя излиза на английски език през 2018-та година като част от колекция с други подобни “петминутни” истории, но по-късно бива публикувана самостоятелно.

Симба е малко лъвче, син на владетеля Муфаса. Като такъв той има какво да учи за управлението на саваната и наливането на знания в главичката му е натоварена досадната птичка Зазу. Но на Симба му се доспива от скучните диспути между животни и всъщност предпочита да си играе с Нала. Когато обаче тя изпада в беда, макар да праща Зазу да викне баща му, бъдещият Цар Лъв ще трябва лично да се притече на помощ…

simba helps nala

Попаднах на тази книжка благодарение на фен страница за “Цар Лъв” във “Фейсбук“, която бе споделила всичките й 17 странички напълно безплатно. Това е типичното томче на “Дисни” с много илюстрации и малко текст, но въпреки това успява да разкаже симпатична и смислена книжка, която добре представя главния герой Симба – макар и на пръв поглед лекомислен, той е смел и със златно сърце.

Ако сте фенове на поредицата като мен, може да прегледате страниците от книжката ТУК!

TLK PrAlt

Тагове:  ,

Оставете отговор