The Brega Path

The Brega Path

С тази книга Денис Маккирнан завършва историята за отвоюването на джуджешкото кралство от владеещите го зли чудовища – гоблини, орки и дори тролове.

Джуджешката армия на крал Дурек е достигнала древния портал, който отваря пътя към подземията. Той обаче е затрупан от тонове камъни, а в тъмното езеро наблизо дебне Кракен – древен, силен, зъл и решен да не пусне никой да премине покрай страховитото му леговище.

Но дори джуджетата да се справят със зловещия пазач на вратата, всичко ще е напразно, ако тя е повредена и не може да се отвори. За да се преодолее това младия уароу Пери заедно с вярна задруга спътници трябва да влезе през друг вход в дебрите на планината и да намери стария портал и от вътрешността на подземията…гъмжащи от зли същества.

Както и в предишните си книги Денис Маккирнан създава увлекателна история, която е написал много добре, в подробния, сладкодумен стил на Дж. Р. Р. Толкин. Историята също е увлекателна, както и погледа към джуджешките подземия. Последната битка между джуджетата и чудовищата е изключително въздействаща и както и в “Желязната Кула”, постигането на мечтаната победа е на тежка цена.

Приказките за древните изгубени джуджешки кралства са безкрайно много – “Хобит” на Толкин и “Сребърни Реки” на Р. А. Салваторе са само два примера. “Сребърния Зов” обаче така поднася легендата, че тя отново е интересна.

Нямам търпение за другите истории за Митгар.

Оставете отговор