Junjou Romantica 3

junjou 3

Стигнахме и до ревюто на третия сезон от поредицата Junjou Romantica, аниме в жанровете яой и шоунен-ай, което разказва за любовта между няколко двойки момчета, водещи сред които са писателя Акихико Усами и съквартиранта му Мисаки Такахаши.

Акихико някак е успял да опази Мисаки от попълзновенията на собствения си брат, опитал се да му отнеме любимия, но това е нищо пред предизвикателството, което предстои. Макар да живее от няколко години с младежа, той все подозира, че ако го изтърве от поглед, ще го изгуби, нещо, което няма как да се случи тъй като двамата се обичат истински, обаче той няма как да е сигурен, още повече, че Такахаши хваща окото и на други мъже. За беда сред тях е и идола му г-н Иджуин, красив писател на манга, който е решен да отмъкне Мисаки изпод носа на Усами…

usami cuteАко си спомняте предишните ми ревюта, които излизат само в сайта (не ги споделям във “Фейсбук”, за да си нямам проблеми с по-тясно скроени читатели), първият сезон на това шоу беше истински бонбон, но вторият не ми допадна особено и даже се чудих дали да не зарежа историята. Радвам се, че не го направих, тъй като третият сезон обратно вдига нивото, като причините затова са няколко. Първото е, че след няколко години пауза аниматорите от “Студио Дийн” са вдигнали нивото и от сладък, но рудиментарен, както беше преди, артът става наистина пъстър и добър, като от това основен бонус получават Усами и Иджуин, които са нарисувани страхотно. Второто е, че сюжетът става драматичен и забавен, а ако любовният триъгълник с двама братя (както беше във втория сезон) да е клиширан и скучен, то с двама писатели вече става наистина забавно, тъй като е замесено голямо его. Има малко и за останалите две двойки, но този път основната сюжетна линия е най-интересна, което е чудесно, тъй като приляга на основните действащи лица.

uijin

С трети сезон приключвам прегледа на Junjou Romantica, което се оказа много сладко и хубаво аниме, позволило ми да разнообразя идолската тематика от Uta no Prince-sama и B-Project, които гледах преди това, но да остана на сходна сладурска естетика. Със сигурност това не е последната японска анимация, която преглеждам през годината, не вярвам да е и последната яой или шоунен-ай, така че очаквайте скоро и други весели и провокативни ревюта в Цитаделата!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  , , ,

Оставете отговор