B-Project: Kodou*Ambitious

b-project

B-Project: Kodou*Ambitious e музикално аниме от 2016-та година, което открих като препоръка за фенове на произведения като Idolish7 и TsukiUta The Animation, вече гледани, харесани и ревюирани в Цитаделата от мен. След като го започнах веднага разбрах, че съм си намерил нов фаворит и макар последните епизоди да не бяха добре направени, запазвам доброто си чувство от историята като цяло.

Цубаса е младо момиче, доскоро работило в музикален магазин, което получава промоцията-мечта, а именно да работи за изцяло нов музикален проект, който обединява три банди идоли – Kitakore, THRIVE и MooNs. Така тя трябва да помага за успеха на десет разсейващо красиви момчета, всяко от които със свой специфичен характер и проблеми. Те минават през различни предизвикателства, сред които снимки за списание, заснемане на рекламен клип, участие в кинохит, както и театрална постановка за легендарните воини от миналото – шинсенгумите. За жалост обаче непрекъснато на пътя им изникват пречки, а когато Цубаса и момчетата са на ръба на големия успех, се разкрива и кой е причинителят им…

b-project-kodouambitious

B-Project e интересно аниме, което си заслужава вниманието ви, ако си падате по идоли и азиатска поп-музика. То печели най-вече с колоритните си образи, като започнем от трогателната Цубаса и минем през герои като Момотару, Казуна и Хикару, които разкриват на зрителя интересните си биографии. Перипетиите, през които минават не са супер оригинални, но са интригуващи, а в едно от приключенията има и хорър елемент, достатъчно страшничък, че да подправи вкуса на сериалчето, но не толкова, че да го вгорчи. За съжаление обаче точно това се случва във финалния епизод, когато от нищото се разкрива за пъкления план на прекомерно гаднярския злодей, който точно когато трябва да настъпи кулминацията, вкарва едно неприятно напрежение, неподходящо за цялостната атмосфера. Последните минути замазват нещата, но щетата остава нанесена.

Въпреки това обаче множеството симпатични герои и предишните епизоди ме карат да остана с по-скоро хубави впечатления от анимето, като смятам да дам шанс и на следващия сезон.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор