Tsukiuta the Animation

tsukiuta

Tsukiuta the Animation е музикално аниме от 2016-та година. То се води алтернативна версия на Tsukipro the Animation, но понеже става дума за различни герои, може да се възприеме и като друго произведение в същата вселена.

Певците от момчешките банди “Сикс Гравити” и “Процеларум” решават да направят общ концерт по заръка на мениджърите си и започват подготовка за него, като целта им е да се справят добре, така че феновете да останат доволни. За да се получи този резултат, групите от по няколко човека ще трябва да се сработят и ако това стане, основната заслуга ще е на лидерите им, белокосия Шун и Хажиме, наричан от феновете Краля Демон. Така момчетата започват различни общи инициативи, някои от които – като посещението на реално обитаван от духове увеселителен парк и пътуване до изолиран остров, стават опасни…

tsukiuta the animation

Това е много добро музикално аниме, което на някои моменти успя да стане и страхотно. Запазена е формулата, характерна за историите с идоли, в които се представят по много готини герои, а това е както плюс, заради изобилието от потенциални любими персонажи, така и минус, поради трудността със запомнянето им. Все пак момчетата имат достатъчно емоционални преживявания, за да направят впечатление, а взаимоотношенията между тях са разкрити по чудесен начин. Но може би най-силната страна на “Цукиюта” е в това, че на моменти анимето стъпи на остросюжетна територия, като специално хорър епизодът беше феноменално добре направен и трогателен. За отбелязване е също така, че един от идолите бе голям фен на роботите и имаше добродушно представяне и на този фендъм.

Като цяло Tsukiuta the Animation е чудесно аниме и се радвам, че тази година е започнал да излиза и втори сезон, на който смятам да обърна внимание в най-скоро време!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор