Idolish7

idolish7

Idolish7 е музикално аниме от 2018-та година, което е много различно като жанр от това, което по принцип ревюираме, но историята е толкова добра, че нямаше как да не я споделя с вас. Рядкост, но и удоволствие е да попаднеш нещо, което да ти направи толкова силно впечатление, че рамките да нямат значение.

Цумуги Такахаши е дъщерята на президента на малка компания, която се мъчи да пробие в конкурентния бизнес с музикални идоли в Япония. Тя получава задачата си да стане мениджър на момчешка банда, която трябва да наложи и популяризира. Става дума за седем хлапета, всяко от които има различни сили и слабости, както и своя лична история, мотивирала го да се пробва в трудния свят на шоубизнеса. Мечтата им е да стигнат върха и да си спечелят популярността на най-големите звезди в бранша – триото “Тригър”! За жалост обаче “Тригър” са банда на една от най-силните компании, а шефът й изглежда се е зарекъл да попречи на новобранците. Защо ги мрази толкова и ще могат ли те да победят интригите му? Пътят нагоре със сигурност няма да е лек…

idolish7teammembers

Гледах Idolish7 по препоръка на добра приятелка от международната група за фенове на Touken Ranbu, като в началото бях доста скептичен към идеята, но бях спечелен още от първия епизод на анимето. Сценарият е много добър и представя страхотно персонажите, всеки от които е по своему трогателен и интересен, без обаче да е перфектен. Емоционално са представени трудностите, които всяка нова банда среща, а зрителят неусетно бива въвлечен в преживяванията на героите и започва да стиска палци за успеха им. Анимацията е великолепна, както на различните красиви идоли, така и на пейзажите, а музиката е приятна за слушане, с песни, които, ако обичате азиатски поп е твърде вероятно да намерите за зарибяващи.  Най-ценното за мен обаче е добротата, която лъха от тази история, още повече, че не се усеща като изкуствено захаросана, а като искрена и точно затова стопля душата.

idolish7boyband

Винаги е хубаво човек от време на време да разнообразява жанровете, с които е свикнал. Аз го направих с Idolish 7 и резултатът е, че си намерих ново любимо аниме. Направете го и вие!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор