Junjou Romantica 2

junjou 2

Малко преди ваканцията на сайта Ви представих в ревю първия сезон на романтичното аниме Junjou Romantica, адаптация по популярна манга, оставила ме с много приятни впечатления. Ще ми се да можех да кажа същото и за продължението, но за съжаление въпреки отделни силни моменти, по-скоро останах разочарован. Това не е заради жанра – яой или история за любовта между момчета – а по-скоро заради на моменти изкуствената драма, вкарана в сценария и разтеглена специално за последните три епизода.

Младият Мисаки Такахаши от известно време живее заедно с харизматичния писател и самотник Акихико Усами, талантлив автор, който е влюбен в него. Самият Мисаки не е сигурен какво точно изпитва в отговор, тъй като все си повтаря, че е мъж, но май не става дума просто за приятелство. За нещастие обаче колебанието му се изтълкува превратно от брата на Акихико, с който се среща случайно в метрото, а той решава, че сега е моментът да открадне момчето за себе си. Нещата съвсем се объркват, когато бащата на двамата братя решава да разкара Мисаки от живота им…

j-romantica 2

Junjou Romantica имаше много интересна панорамна формула в първия си сезон, като следеше живота на няколко двойки паралелно с тази на главните герои. Това е силно намалено за втори сезон, което е много жалко, тъй като сюжетите с Хироки и Новаки от една страна и Шинобу и Мияги от друга бяха по-въздействащи и емоционални от изтърканата и безкрайно уморена история от любовен триъгълник с двама братя, придружена от задължителната бащинска загриженост. Анимето не е лошо и има сладки моменти с признанията са вечна любов и вярност, но точно заради това постоянните пречки в последните епизоди, включително появата на кандидат булка, стават дразнещи и досадни. Финалът частично компенсира това, но не съм сигурен, че ще се възползвам от оставената вратичка за продължения.

jrom2

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор