Dread Mountaun (Deltora Quest #5)

Dread Mountain

Eмили Рода продължава фентъзи сагата “Делтора” с “Планината на ужаса”, петата книга от поредицата, която изправя Лийф, Барда и Жасмин с най-опасния слуга на Повелителя на сенките досега, чудовище, уверено, че няма да се провали там, където не са успели предшествениците му.

След като за броени месеца са събрали четири от седемте камъка на Делтора, Лийф и приятелите му са натрупали самочувствие, макар да ги гложди съмнението – докога късметът ще е с тях? Пътят сега ги води към Планината на Ужаса, където живеят лукавите гноми, известни със смъртоносните си отровни стрели. Преди да стигнат дотам, нашите герои ще попаднат на трогателни уязвими създания, избягали от Планината. За да я видят отново, те са готови да отлетят с нашето трио към нейните гори, в които бродят опасни чудовища. Но най-страховитото създание е скрито дълбоко под земята – източника на отровата на гномите и техен жесток господар…

Тази е най-яката книга за Делтора досега, с много приказно чувство, страхотен “бос” накрая и  оригинална развръзка. Емили Рода е създала чудесна приключенска сага за малки и големи, написана в най-добрите традиции на жанра. До края остават три томчета!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор