Disney Mirrorverse

disney mirrorverse

Disney Mirrorverse е най-новата игра на компанията “Дисни”, направена за смартфон. В нея може да събирате герои от любими филмчета и да водите битки с тях. Идеята зад нея не е толкова различна от наскоро ревюираната в сайта Disney Sorcerer’s Arena или Disney Heroes: Battle Mode, просто технологията, с която е направена е по-нова. Това според мен не стига за завладяващо заглавие.

Огледалната вселена е място, в която герои и злодеи от популярни истории на “Дисни” могат да съжителстват заедно. За жалост обаче този свят изпада в криза, толкова дълбока криза, че изкривени образи на тези персонажи се появяват и започват да нападат останалите. Твоята задача е да събереш екип от герои, които да разгадят какво става и много разбират, че са се сблъскали с план на опасната Злодеида, в която е замесен и великият везир Джафар…

hercules wings

Геймплеят в Disney Mirrorverse е сравнително удобен и балансира между това битките да са автоматични или пък прекалено трудни, ако имате набито око и добър рефлекс би трябвало да не са проблем. Графиката на играта е доста добра, поне като за телефон и далеч надхвърля видяното в други заглавия от “Дисни”. Лично аз останах отчасти доволен от персонажите, които ми се паднаха, тъй като след тях бе Херкулес, а той имаше супер готин дизайн като ангел. По-малко ми хареса досадната нишка на политкоректността, изразена в нагрухването на Мерида като най-силен от началните образи, при това съчетано с доста грозен неин рисунък. Историята си я бива и е доста мащабна, като напомня даже на компютърна игра.

scar mirrorverse

Въпреки това и наличието на Скар от любимата поредица “Цар Лъв”, някак не успях да се зарибя по Disney Mirrorverse. Едната причина е, че няма голям смисъл в съществуването на тази игра, която доста прилича на Sorcerer’s Arena, но не е чак толкова зарибяваща, опциите за пътувания и подвизи са по-малко поне в началото на играта, битките не са толкова удобни и зрелищни, има бъгове, които те изхвърлят от битка, а и подобно на другите заглавия на компанията и тук приложението само привидно е безплатно, а иначе от едно ниво нататък трябва да си плащаш, за да си конкурентен.

Като цяло нелоша игричка, но не и нещо, което ме впечатли особено. Много е вероятно да я изтрия от телефона си и да се върна на Sorcerer’s Arena, а надали това е било идеята на “Дисни”, когато са пускали Mirrorverse.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор