Disney Sorcerer’s Arena

disney sorcerer's arena

Disney Sorcerer’s Arena е популярна игра за мобилни устройства, в която може да събирате отбори от герои на “Пиксар” и “Дисни”, а после да провеждате битки с тях, изправяйки се срещу други потребители или пък изпълнявайки мисиите на играта. Тя доста напомня като геймплей на популярната Touken Ranbu Online, но това, че е с персонажи от любими класически анимации й придава уникален чар.

Началото на играта ти дава ограничен брой персонажи, но шансът да са любими е висок, стига да си падате по хитови анимационни продукции. На мен ми се паднаха Мики Маус какъвто е в класическата анимация “Фантазия”, Съли от “Таласъми ООД”, който в интерес на истината не ми беше известен, както и Малката русалка Ариел. Disney Sorcerer’s Arena е много гостоприемна за нови потребители, тъй като стрелки ти указват какви стъпки трябва да предприемаш за трупане на опит и вдигане на нива, така че объркването е почти невъзможно. В началото играта е изключително щедра и откъм даването на персонажи и сравнително бързо се сдобих още с Аладин, Демона от “Гаргойлс” и Гастон от “Красавицата и звяра”, който поради слабостта ми към егоцентрични злодеи бързо ми стана любимец.

gaston game

Основно играта представлява водене на битки. Това се случва в кампаниите, като има Гранд Кампания, в която разкривате още и още от света на играта, Кампания на Героите, където може да разчитате само на положителните персонажи, аналогична Кампания на Злодеите, като там пък залагате ексклузивно на лошковците, както и странични по-малки кампании. Всеки от десетките персонажи има различни умения и макар поне в началото да не изглеждат съвсем равностойни може да им се радвате, като при мен понякога ги избирам по това кой ме кефи, а не толкова кой ми е полезен, когато обаче не е особено препоръчително, ако ще се борите с противници от високо ниво. Другото, което предполагам за повечето потребители ще е основно е Арената на Магьосника, където се борите с други потребители. Хубавото е, че компютърът Ви избира противници от ниво, сходно с вашето, което спестява неприятното изживяване да се сблъскате с някой шампион още докато сте новак.

disney_sorcerers_arena_blog_image_01

Играта е изключително зарибяваща, като анимацията й е много добра, с яки движения на геройчетата ви и удобни заклинания. За отбелязване е огромният брой образи от много различни филми и поредици, които може да Ви се паднат – освен познати и обичани истории като “Цар Лъв”, “Аладин”, “Книга за джунглата” и “Красавицата и Звяра” те включват също така продукциите на “Пиксар” и някои игрални поредици като “Карибски пирати” и “Трон”. Като качите ниво обаче ще забележите, че напредъкът и отключването на споменатите персонажи стават по-трудни, при което удобно Ви се прадлага да се ъпгрейднете срещу пари. Disney Sorcerer’s Arena по принцип е безплатна, но разчита на нетърпението на играча, за да го изкуши да потроши суми, които изглеждат доста големи за нещо, правено за телефон. Не мога обаче да обвинявам компанията, тъй като за разлика от други заглавия, може да се връщате към вече минати битки и да ги играете наново, а освен това ако загубите и Ви убият персонажите в дадено сражение, това не означава, че се връщате от начало – може да опитате отново, макар да е препоръчително първо да натрупате допълнителен опит.

aladdin-disney-sorcerers-arena-187x178-1

Като цяло Disney’s Sorcerer Arena е чудесна игричка, която ми напомни за златните години на компанията, когато всичките й филми бяха близо до това да се нарекат шедьоври. Вече отдавна не е така, но с тази игра си припомних добрите стари времена и считам, че това не е малко.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор