City of the Rats (Deltora Quest #3)

city of rats

Третата книга от фентъзи поредицата “Делтора” на Емили Рода продължава приключенията на Лийф, Барда и Жасмин, които търсят изгубените свещени камъни на своя свят – единствена заплаха за властта на могъщия Повелител на сенките.

След като са надхитрили рицаря на смъртта Горл и вещицата Теган, нашите герои вече имат два от камъните, а маршрутът ги насочва към Града на Плъховете – място, на което според мълвата витае само смъртта. След като минават през сладкодумен търговец, тримата решават да пренебрегнат съвета му и завиват по опасен маршрут, в края на който ги очаква странно общество, животът в което е изпълнен с безмислени забрани. Ако успеят да се измъкнат от хватката му, те ще трябва да продължат към Града на Плъховете – и да се изправят срещу ужасния пазител на третия камък…

Емили Рода пише фентъзи за деца по формула, затова в книгата й няма големи изненади, а стилът е константен с този на предните две части – бързо действие, нови чудати места и страховит финален злодей, който може да бъде победен само със съобразителност. Може би заради схематичността не харесах третата книга колкото първите две, но не мога да кажа, че останах недоволен – класическото фентъзи има чар, който никой друг жанр няма и затова възнамерявам да довърша поне първата поредица на авторката!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор