Christmas in New York

Christmas_in_New_York_-_Poster

И така, годината почти измина и ревюто, с което ще я затворим е на филма “Christmas in New York”, продължение на “Winner and the Golden Child” и част от вселената на “Симба – Цар Лъв”. Той е дело на режисьора Орландо Коради, неговата продуцентска къша “Мондо ТВ – Фабриката за мечти” и севернокорейското студио SEK, отговорно за анимацията.

Вълшебното момче Ари е победило вещицата Мая и човекоядния тигър Шир Хан и сега прекарва свободно дните си в горещата индийска джунгла заедно със своите приятели, кучетата Фокс и Уинър. Но жегата не им понася, Коледа наближава и тримата минават през магически портал, за да отбележат Рождество Христово в красивия американски град Ню Йорк. Там Ари се надява да намери Дядо Коледа и да му предаде писмо, в което да напише най-съкровеното си желание… а по време на пътя ще преживее много приключения със своите четириноги приятели, малкото пуделче Уинър и красивия пес Фокс, любимец на всички нюйоркчани.

Вселената на “Мондо ТВ” по “Цар Лъв”, макар и полулегална (не е съвсем законно това, което са направили, но никой не ги гони) ми донесе много щастливи часове пред монитора, а “Коледа в Ню Йорк” е достоен финал на историята, макар и отдалечен от първоначалната идея. Ари, който по-скоро ме дразнеше в Winner and the Folden Child тук е наистина симпатичен и трогателен, пуделчето е по-мило, отколкото в сериалчетата, а Фокс е по-готин отвсякога. Историята също така е трогателна и смислена, за любовта, приятелството и милосърдието, като подчертава, че смисълът на празника е в срещата със семейството, а не в скъпите подаръци, нещо, което за жалост днес е позабравено. Поклон пред паметта на Коради, заснел толкова трогателни истории – тази е една от най-хубавите му.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор