Winner and the Golden Child

Winner_and_the_Golden_Child

Winner and the Golden Child e италиански анимационен сериал на “Мондо ТВ”, който е продължение на вече ревюираните в сайта “Симба – Цар Лъв” и “Симба младши на Световната купа”, като включва елементи и от други техни поредици.

Ари е младо момче, предвидено от пет пророчества да спаси света от силите на злото. Точно затова по петите му е и злата вещица (аналог на Злодеида от “Дисни”), която иска да го погуби и да царува над целия свят. За да го опазят родителите му решават да го скрият на сигурно място и го оставят на животните, обучили в миналото първо Маугли, а после и Симба. За зла беда това е в джунглата, където невъзможното се е случило и без обяснение от мъртвите се е върнал човекоядния тигър Шир Хан…

winner gold child poster

Winner and the Golden Child е по-нов сериал спрямо италианските версии на “Цар Лъв”, като излиза през 2004-та година и това се отразява на качеството на анимацията, което е по-високо. За съжаление обаче историята на тази смеска от различни истории не се е получила сполучливо, като повтаря сюжетите от “Симба – Цар Лъв” с човешко дете, което не е толкова симпатично, може би защото приключенията му не са нови. Идеята Шир Хан да се върне е готина, но така и не получаваме обяснение как се е случило това. Феновете на “Симба младши на Световната купа” ще се изкефят на това, че съдбата на света се решава във футболен мач, но за съжаление той е чак последния епизод, а докато стигнем до него се мъчим с доста серии, заснети за пълнеж.

Като цяло съм склонен да се съглася, че малко дете би харесало повече историята – но смятам, че дори то би забелязало разликата спрямо “Симба – Цар Лъв”, която за съжаление, не е от полза на по-новата анимация.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор