Wolf Warrior 2

Poster_V1

Може би най-изненадващият хит в бокс-офиса тази година бе китайският екшън Wolf Warrior 2, който спечели близо 900 млн долара световни приходи след премиерата си през месец август. Дело на режисьора Ву Жинг, който участва и в главната роля, той е по-голямо, по-епично и много по-ефектно продължение на оригиналния Wolf Warriors от 2015-та, чието ревю може да си припомните ТУК.

След като е ступал виден разбойник и е отнесъл наказание да бъде изгонен от армията, елитният командос Ленг Фенг от отряда на Вълчите войни се намира в Африка, където се грижи за малко местно момче. Нещата обаче се оплитат, когато в африканската страна избухва кървава гражданска война, съчетана с разпространяването на отвратителна болест, напомняща проказа или ебола. В разгара на сраженията, група китайци остават застрашени от жестокия конфликт, но родината им не може да се намеси официално заради спорове в ООН. Единствената надежда за пленниците е се оказва Вълчия воин, който се отправя на нова смъртоносна мисия…

Wolf_Warriors_2_poster

Wolf Warrior 2 е изключително зрелищен и динамичен филм, който доказва, че китайците могат да правят блокбъстъри, които по нищо не отстъпват на американските. Това е екшън, който започва главозамайващо от самото начало и не спира до самия край, като има всевъзможни сражения – ръкопашен бой, престрелки, битки с дронове, сблъсъци на танкове, стрелба по хеликоптер и какво ли още не. Актьорите са симпатични и се справят много добре, като на фокус естествено е Ву Жинг, който според мен има потенциала да стане екшън легенда, ако продължава по същия начин. А това вероятно ще се случи, тъй като пост кредит сцена ни обещава трети Wolf Warrior! Ще чакаме!

Тагове:  

Оставете отговор