Ultimate Hero Clash 2

ultimate hero clash 2

С идеалната цел да съживим рубриката за игри продължаваме ревютата ни на безплатни заглавия, като днес спираме вниманието Ви върху Ultimate Hero Clash 2, която изправя едни срещу други Костенурките Нинджа от анимационния сериал на “Никелодеон”, започнал да излиза през 2012-та и супергероите от шоуто Power Rangers Ninja Steel. Както може да се досетите, има и първа част, но тя е анимирана с Flash, който повечето браузъри изключиха, така че няма да пишем за нея, макар тя също да не беше лоша.

Две вселени се изправят една срещу друга – мутантите от Ню Йорк срещу пауър рейнджърите, като и едните и другите са обучени в изкуството на нинджа. Както може да се очаква, злодеите също са в играта, а Вие може да изберете кои герои и от коя вселена да подкрепите в епичния им сблъсък…

select your battle

Ultimate Hero Clash 2 е биткаджийска игра от типа на Street Fighter, която има няколко режима на игра. Най-култовият е Start Battle, в който си правите тим от четирима герои и се изправяте срещу друг такъв, генериран от компютъра. Това е забавно за феновете на двете поредици, но за съжаление няма как да направите смесен отбор – трябва да е или от света на Костенурките или от този на Рейнджърите.

Вторият режим е Arcade, който е класическият тип за тези игри. В него избирате един персонаж и с него се изкачвате по “стълба” от противници, с които се биете един по един, като накрая се изправяте срещу бос – ако сте от тима на Костенурките, това е Галванакс, а ако сте от отбора на Рейнджърите, Супер Шрьодер. Всяка битка е от един рунд, така че е важно да не губите, иначе започвате отначало.

vs battle

Третият режим е най-забавният, а именно VS Battle. В него избирате герой от едната вселена и го изправяте срещу който си поискате от другата. Битката се печели от първия, успял да спечели два рунда. Това е любимата ми част от играта, като недостатъкът отново е, че няма как един срещу друг да се борят герои от една и съща вселена. Тази част от менюто е идеална, за да разгледате отделните персонажи, да си изберете любимец и да продължите с него. От Вас зависи и коя арена на двубоя ще предпочетете, като визуално изборът е богат.

Последната секция на играта е Outlast. В нея може да проверите колко поредни битки може да спечелите, без кръвта Ви да се възстановява след успех. Така че за нея ще трябва да се постараете.

Както може да се очаква от игра за браузър, възможностите за удари и движения не са толкова много, като бързо ще установите, че ако комбинирате двете си основни атаки ще постигнете по-добър резултат срещу противниците си. Героите имат приблизително еднакви възможности, макар на мен лично да ми се струва, че има и изключения – Супер Шрьодер например нанася много тежки удари.

blue battle

Тук е моментът да спомена и кои герои участват. От страната на Костенурките това са четиримата основни героя Леонардо, Рафаел, Микеланджело и Донатело, като всеки от тях има и втори “брониран” вариант, от който може да избирате. Същото важи и за Ейприл, а с по една възможност са учителя Шплинтер, Кейси Джоунс, гущера Мондо Геко, ловецът на глави Тайгърклоу. За мое съжаление единствената версия на Шрьодер е т.нар. Супер Шрьодер, който е уродлив мутант.

При рейнджърите имате пет герои в различни разцветки, три момчета и две момичета, като подобно на Костенурките и Ейприл, те също имат по две версии с лека и по-тежка броня, като ако играете срещу втората трудността на противника е съвсем леко по-голяма. Освен това ги има и злодеите от света на Рейнджърите, които са доста уродливи и колоритни, така че ако си падате по чудовища, те дават добър вариант.

you win

Играта се разучава бързо и лесно, така че за един следобед вероятно ще сте минали повечето й варианти с героите, които харесвате, като за мен това са Лео и Кейси от света на Костенурките и Синия, Червения и Жълтия Рейнджър от страна на конкурентите им. Преживяването не може да се сравнява с най-новите бойни заглавия за “Плейстейшън” като Tekken и Soul Calibur например, но за разлика от тях е и безплатно, като ви дава чудесна възможност да изкарате няколко приятни часа с героите от любимите поредици на детството. Забавлявайте се!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор