The Lake of Tears (Deltora Quest #2)

lake of tears

Емили Рода продължава своята фентъзи сага “Делтора” с “Езерото на сълзите”, още едно вихрено приключение за любителите на класическото направление в жанра.

Повелителят на Сенките е завладял Делтора – ала за пръв път от години има надежда, тъй като младият Лийф е открил първия от вълшебните камъни, които обединени могат да освободят магическата страна. Сега той продължава пътуването заедно с приятелите си Барда и Жасмин, насочвайки се към Езерото на Сълзите, владение на злата магьосница Теган, чиито сили са дори по-опасни от тези на златния рицар Горл, срещнал го в края на предишната книга. Множество чудовища, скрити зад илюзиите й, го очакват по пътя, а за оцеляването ще могат да помогнат само съобразителния му ум… и доброто сърце. Ще стигнат ли обаче те за битката с вещица, която се счита за напълно неуязвима?

“Езерото на Сълзите” е кратко, но динамично фентъзи, което носи духа на класически приключения като “Хобит” или “Очите на дракона”. Препятствията пред героите са разнообразни и интересни, а действието върви бързо и без да губи време в излишни описания. Ако ви е омръзнало от дебели саги, които никога не свършват, “Делтора” е точно като за вас!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор