Tekken 6

Tekken_6_Box_Art
“Tekken 6” е видеоигра за конзоли, излязла през 2007-ма година. Тя е част от популярната бойна серия “Tekken” и до ден днешен се счита за едно от най-добрите заглавия в този жанр. Нейни създатели са Bandai Namco Games.
Сюжетът на играта, както винаги се върти около турнира за Краля на Железния Юмрук. Той е организиран от Джин Казама, който е новият президент на компанията “Мишима Зайбацу”, превърнала се в глобална суперсила, заплашваща света с война. Негов основен съперник е баща му Казуя, който вижда в Джин заплаха за собствените си планове. Тогава обаче млад командир на име Ларс Александерсон решава да се изправи срещу компанията заедно с няколко от своите войници…
tekken 6 lars
“Tekken 6” има няколко варианта на игра, като в Scenario Campaign имате възможност да проследите историята на Ларс от началото на бунта му и злополуката, която му докарва амнезия.
Offline Mode от своя страна отваря под меню, в което имате няколко варианта за игра:
~ Arcade Battle предлага класическия сценарий на биткаджийските видеогри – борите се с поредица от противници.
~ Ghost Battle е най-забавната част от играта, в която се изправяте срещу безкраен поток от противници, управлявани от компютъри и покачвате бойния си ранг.
~ Vs Battle ви предлага възможността да играете с приятели. За съжаление няма опция, при която да се борите с управляван от изкуствения интелект противник, избран от вас, което си остава минус на поредицата.
jin vs lars
Team Battle също е изключително забавна опция, в която си създавате отбори и се изправяте срещу тимове, събрани от компютъра.
Time Attack, както може да предположите от заглавието, ви предизвиква да преминете поредица етапи възможно най-бързо.
~ Survival е голямо предизвикателство, тъй като трябва да проверите колко противници може да издържите на един живот.
~ И накрая, Practice е обучение срещу противник марионетка.
В менюто Gallery може да гледате видео филмчетата от играта, които сте отключили, а Profile ви дава възможност да разкрасявате героите си, като ги обличате /или напротив, събличате/, с различни аксесоари, които се закупуват с бойните точки, които сте спечелили от играта. Естествено я има и задължителната рубрика Options, в която си настройвате ниво на трудност, музика, звук и т.н.
Tekken-6-1
“Tekken 6” е доста трудна игра и ако я започнете, ще установите, че дори на лесното ниво противниците стават все по-силни, докато накрая ще ви трябва огромно майсторство, за да ги победите. Тя е зарибявка, която изисква наистина да й посветите от времето си, за да я овладеете, макар да не е чак толкова трудна колкото “Dead or Alive” например. Както при повечето заглавия от бойния жанр, “Tekken 6” също разчита на богат кастинг от персонажи и герои. Вече споменах за новия титуляр Ларс, превърналия се в злодей Джин, който го има в два варианта – като човек и като дявол, както и Казуя, но освен тях ще намерите най-различни персонажи, от които все някой ще пасне на вашия вкус. Те варират от заплашителни персонажи като Драгунов и Брайън Фюри през красавци като Хуоранг и Лий, красавици като Лили, Нина или Кристи, здравеняци като Мардук и Пол Феникс, дори по-комични образи сред които са шишкото Боб, мечка и кенгуру.
tekken 6 hwo
Ако обичате бойни игри и имате конзола у дома, “Tekken 6” е от заглавията, които не бихте искали да пропуснете. Тя има свободно продължение, “Tekken Tag Tournament 2”, а продуцентите в момента готвят и официална седма част.

Тагове:  

Оставете отговор