Piercing the Darkness

piercing

Ангели и демони отново се изправят едни срещу други в битка за човешките души. Това се случва в Piercing the Darkness, продължение на бестселъра “Мракът на този свят” от Франк Перети, така и не видяло бял свят на български език. Това обаче рядко ме е спирало, още повече, че в случая прочетох и първата книга в оригинал.
Всичко започва когато децата на млад учител в християнско училище са отвлечени от социалните служби, а срещу баща им бива подвигнато обвинение, че ги е малтретирал. То идва след скандална жалба срещу него, в която се твърди, че е травматизирал малко момиче, извършвайки екзорсизъм. Бедата е, че детето наистина е обсебено… а в същото време жена, която според полицията се е самоубила, започва да изпраща писма на обвиняемия. В тях се съдържа трагичната й история, затова как е попаднала под демоничния влияния, съсипали живота й.
Зад тези привидно криминални и политически случаи обаче се крие нещо много повече, заговор на зли сили от отвъдното, които са на косъм да постигнат целите си. Но ангелските воини, спрели ги веднъж в град Аштън, няма да се предадат без битка…
Piercing the Darkness е много силна книга, според мен по-добра от своя предшественик “Мракът на този свят”. Тя разгръща наистина многопластов сюжет и съчетава епични сблъсъци между доброто и злото, базирани на християнската вяра, с много силна човешка история за прошката, разкаянието и изкуплението. Резултатът е впечатляващ роман, който въпреки на места по-крайните виждания на автора, оставя читателя с добро впечатление не само за интересен, но и за смислен текст.

Тагове:  ,

Оставете отговор