Jurassic World: Camp Cretaceous

Jurassic-world-camp-cretaceous

Магьосниците от “Нетфликс” явно не знаят какво е почивка и след успешните анимационни адаптации по “Хълмът Уотършип” и “Трансформърс – Войната за Кибертрон” предложиха на феновете си и нов сериал по света на “Джурасик Свят”.  Camp Cretaceous е вихрено приключение с динозаври, което не отстъпва по нищо на игралните филми от поредицата, има чаровни герои, уникални чудовища и държи зрителите на нокти, като предизвиква и силна емоция.

Camp_Cretaceous_Second_Poster

Дариус е бедно момче, което много обича динозаври. Някога то е споделяло тази мания с баща си, а мечтата им е била да отидат заедно в “Джурасик Свят”. Таткото за съжаление е починал, но малкият печели билет за парка от компютърна игра, която успява да превърти и така се озовава в увеселителния парк, където хората могат да видят оживелите зверове от дълбоката древност на планетата. Дариус е част от група тийнейджъри, избрани да бъдат гости на първия летен лагер в парка. С него са Кенджи, богаташкият син, който смята, че всички са му длъжни, плашливият Бен, боящ се и от сянката си, повърхностната Бруклин, която мисли само за милионите си последователи в Интернет, шумната Сами и затворената Ясмина. Такава разнородна компания трудно се сработва от самото начало и Кенджи набърква Дариус в неприятности с някои от най-опасните динозаври на острова, велосирапторите и карнотавъра, наричан заради рогата си “Торо”. Но когато страховитият Индоминус Рекс се измъква от клетката си и преодолява сигурността на парка, децата се оказват въвлечени в битка на живот и смърт. Ако не успеят да се сработят и да станат отбор, ги очаква зловеща гибел от ноктите и зъбите на съществата, съживени на острова от праисторията…

camp cretaceous

Camp Cretaceous е идеалното зрелище за есента, в която ходенето на кино е затруднено заради коронавируса. Сценаристите са създали завладяващ сюжет, който развиват постепенно в първите епизоди, за да подредят внимателно игралната дъска за момента, в който екшънът започва. Всеки от героите има своите слабости и може да бъде дразнещ, но въпреки това зрителят се привързва неусетно към тях и започва истински да се вълнува за съдбата им, нещо, което поне за себе си не усетих във всеки от игралните филми. Сцените с динозаврите са красиви в началото и изключително страшни и напрегнати от момента, в който бедите започват. Индоминус Рекс се завръща като най-страховитият злодей на поредицата, а новата звезда е карнотавърът, който също е заплашително и свирепо чудовище. Епични моменти има още и с водния мозазавър и крилатите влечуги от доисторическите времена, като с последните е свързан и най-драматичния момент в шоуто, заради който само дето не вдигнах кръвно. Не мога да не отбележа и това, че има изумително сладък малък анкилозавър, който е изключително трогателен, не на последно място и заради детето, което избира да се погрижи за него. Като изненада мога да определя финалът, отварящ не вратичка, а цял тунел към следващи сезони, за които вече нямам търпение.

bumpy

Jurassic World: Camp Cretaceous излезе днес и аз изгълтах всичките епизоди наведнъж, така че сами може да направите сметка колко ми е харесал. Събитието на сезона!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор