Ghosts of War

ghosts of war

Ghosts of War e филм на ужасите с участието на актьора Брентън Туейтс (“Боговете на Египет”, “Титани”, последният “Карибски пирати”), който ако съдя по надписите е поне частично сниман в Бълтария, макар това хич да не му личи, а ако сте скептици към продукциите с родно участие – спокойно, не се е отразило на качеството му.

Към края на Втората Световна Война група американски войници напредват във Франция, която все още е окупирана от нацистите. Те са поставени на пост да охраняват старо имение, което е отвоювано от германците. Неговите собственици са били убити от нацистите, задето са укривали евреи и изглежда духовете им не са намерили покой. Злокобно тропане, съобщения от отвъдното и ужасни привидения се явяват на войниците, плашейки ги повече дори от силите на врага. Постепенно става ясно, че къщата няма намерение да пусне жертвите си, докато истината за нея не стане ясна – а тя е чудовищна…

ghosts of war satan

Ghosts of War e добре направен хорър с далеч по-оригинална идея, отколкото изглежда на пръв поглед. Той е добре заснет и със съвсем прилично темпо, като страшките, с които се сблъскват героите му са наистина смущаващи. Голямата сила е във финалния обрат, който обръща сюжета с хастара навън, а за засилването на ефекта му помага и играта на Брентън Туейтс, който се утвърждава като много талантлив млад актьор и ще се радвам да мога да го гледам в нови проекти и за в бъдеще. В заключение ще кажа, че 2020-та година е тегава година и много очаквани филми бяха отложени, но поне хорър феновете имат какво да гледат – Ghosts of War например е добър избор.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор