Crawl

crawl

На рожден ден човек се предполага да сподели нещо по-мило, но аз ще остана верен на себе си и ще предложа на вниманието ви Crawl, брутален хорър на режисьора Александър Ажа и продуцента Сам Рейми. Филмът излиза през 2019-та година, но аз някак съм го пропуснал. Снощи обаче компенсирах това.

Хейли е млада състезателка по плуване, достигнала таван в кариерата си, като изглежда, че няма да постигне мечтите на баща си, ставайки голяма шампионка. От разговор със сестра си след неуспешно състезание тя научава обаче, че въпросният татко не отговаря на телефона си. Хейли решава да го посети и да провери как е, независимо, че над Флорида се е извил ураган и полицията настоятелно съветва хората да се приберат. Младата жена намира баща си в безпомощно състояние насред наводненото мазе, но за жалост, там има и алигатор, който няма да ги пусне да си тръгнат лесно…

gator crawl

Crawl блести с участието на красавицата Кая Скоделарио от “Лабиринтът”, като тук ролята й обаче е по-положителна, макар самият филм като цяло да е далеч по-макабрен. Забавлявах се с това, че сестра й е Морфид Кларк, новата Галадриел от сериала на “Амазон” по “Властелинът на пръстените”. Тук ролята й е много малка, но пак неприятна, само че такава е и идеята на сценария. Разбира се, не заради момичетата си сваляме да гледаме този филм, нито пък заради актьора на баща им, а заради алигаторите, а те са направени чудесно, действително заплашителни и гадни, повече, отколкото тези животни са в действителност. Кулминацията на филма бе, когато Хейли реши, че е намерила спасители, които да измъкнат нея и татко й от мазето, а броени минути след това видя как стават на саздърма за влечуги. За съжаление след този момент, който е в края на първата много силна половина от филма, Crawl забозя и разтеглено започна да измъква героите си от челюстите на хищните твари, като към края вече ми досади. Въпреки това го броя за интересен хорър, подходящ, ако ви се гледа нещо различно от паранормални явления.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор