Young Justice: Outsiders

yj outsiders

Young Justice е един от най-добрите анимационни сериали, които съм гледал през живота си, невероятно приключение, чиито оригинални два сезона излязоха в началото на десетилетието… и дълго време си останаха без продължение, замествани от тъпизми като Teen Titans Go. Възходът на стрийминг платформите обаче промени правилата на играта и по-рано тази година “Уорнър” и “Ди Си” възкресиха сериала с дългоочаквания трети сезон “Outsiders”, епизоди от който излизат и в момента.

Лигата на Справедливостта е разтърсвана от жестока криза. Много от нейните членове, начело с Батман, я напускат, недоволни от сковаващите правила, с които я е обвързал генералния секретар на ООН, бизнесменът и свръхзлодей Лекс Лутър. В това време Найтуинг, чиракът на Батман и някогашнен водач на Младата справедливост, разкрива мрежа за трафик на метачовеци – нов проблем, който разтърсва планетата през ХХI век. Дик Грейсън, както е истинското име на героя, събира някои от поотрасналите си другарчета и организира спасителна мисия, която отвежда екипа му в Марковия, бивша съветска република, управлявана като монархия. Там Найтуинг и приятелите му попадат на младежи, сред които князът на страната и бежанка от Близкия Изток, които са зачислени за активиране на метачовешки ген… и нелегален трафик в космоса, където ще служат като роби на Дарксайд, страховития владетел на планетата Апоколипс!

yj screenshot

Големият въпрос пред Young Justice: Outsiders беше дали ще задържи нивото от оригиналите във времена на нарастваща политкоректност в изкуството и свръхпредлагане в жанра на супергероите. Отговорът е категорично ДА. За това помага фактът, че екипът винаги е бил доста многообразен като членове, но без да подценява никого и това се е запазило прекрасно и в новия сериал. Герои като княз Грегор, бежанката Хейло и извънземното насекомо Равиджър са представели великолепно и в баланса, като в същото време не засенчват и стари любимци като Супербой, Найтуинг и Тигрицата. Сюжетът, както и в предните две части, е изключително комплексен и ще допадне на истински комиксови маниаци, като конфликтът е едновременно с тайното общество на Светлината и техните инопланетянски съюзници. Екшънът е на ниво и динамичен, като представя различни свръхестествени сили на отделните герои, а анимацията е също така красива, както беше и едно време. Единственият параграф, по който се забелязва известно отстъпление е музиката – не е лоша, просто не е така запомняща се както темата, с която Спортсмастър атакува Младата справедливост в първия сезон например. Това обаче е бях кахър на фона на цялостното впечатление, което е отлично и гарантира, че ще продължа да следя новите серии от поредицата 🙂

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор