Torgor the Minotaur (Beast Quest #13)

torgor dark realm

След дълга пауза реших да се върна към поредицата Beast Quest, тъй като въпреки годините си продължавам да обичам да чета детски книги, както се видя наскоро и с рецензиите ми за сборници с приказки.

Том и Елена са се справили с триглавия лъв, слуга на злия магьосник Малвел, но сега трябва да започнат нов поход, много по-опасен от всичко преживяно досега. Кентавърът Тагус е отвлечен в Горгония, друго измерение с червено слънце и тъмни небеса, където властва Малвел и те ще трябва да го последват преди добрите Зверове на Авантия да бъдат подменени със зли чудовища. Но на пътя им застава противник със сила, с каквато не са се сблъсквали – грамадния минотавър Торгор…

Поредицата Beast Quest е много комерсиална реплика на класиката “Походът за Делтора”, но въпреки това не е лишена от качества – бърз и динамичен стил, симпатични и сговорчиви герои, както и много чудовища за противници. Да, наистина, писането по схема стои и в новата вътрешна серия “Тъмно царство” (Dark Realm), но аз знаех това, посягайки към книжката и получих каквото очаквах – интересно и леко четиво, идеално за лека нощ. Ще почета още от поредицата.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор