The Last Guardian (Royal Institute of Magic #5)

Royal5

Войната с тъмните елфи вече тропа на вратата на Кралския институт по магия – а Бен Грийнуд и неговия екип Пазители все още не са събрали изцяло вълшебната броня на кралица Елизабет, единственото оръжие, което може да победи злия владетел на мрачните елфи, крал Суктар. Това е сюжетът на петата част от фентъзи приключението на талантливия писател Виктор Клос, а също и последната негова книга, написана преди трагичната му и ненавременна смърт, като в момента има нает автор, който довършва шестата и последна част.

Аарън, заклетия враг на Бен в Института, се мъчи да му вгорчи живота, като му дава най-неприятните задания от учебната работа и непрекъснато търси начин да го уязви с интрига. В същото време Бен все още търси още две части от бронята на Елизабет – щита и меча, като така и не може да намери улики къде може да са те. Положението става критично, когато тъмните елфи решават да нападнат по-скоро от предвиденото и започват подготовка за нашествие в Англия. Така Бен ще се принуди да се обърне за помощ към друг свой съученик – Джошуа. Отношенията между двамата обаче са отровени от фамилната им история, а Аарън също търси Джошуа – за свой съюзник срещу Бен…

“The Last Guardian” е най-добрата книга в кратката, но бляскава кариера на Виктор Клос. Населена от невероятни герои и пълна с епични приключения, тя качва читателя на скоростно влакче и го превежда през поредица от битки и заклинания, за да стигне до драматично отворения финал. Можем само да се надяваме писателят, довършващ поредицата, да успее да го направи както тя заслужава.

Тагове:  

Оставете отговор