The Holy Terrors

holy terrors big

Саймън Р. Грийн е един от най-плодовитите автори в жанра. The Holy Terrors е началото на най-новата му поредица, кратка и интересна книжка, написана в стила на Агата Кристи.

Епископ Алистър, проповядващ в опасен краен квартал, а също и по сутрешните блокове на телевизията, е един от гостите, поканени в специално издание на шоуто “Спуки Тайм”, което ще се излъчи на живо от малко провинциално кметство, известно като най-обсебената сграда в цяла Англия. С него са застаряващата актриса Даяна, не особено успешният комик Тоби, опитващата да набере популярност готвачка Индира и екипът на предаването – продуцентката Джун, готова на всичко, за да запази мястото си в ефир и нейният медиум Лесли, предупреждаващ, че в кметството наистина има нещо свръхестествено. Скоро предаването започва и гостите действително стават свидетели на паранормални явления. Когато обаче започват да умират един по един, те ще трябва да разберат дали наистина ги избива свръхестествена зла сила или сред тях има съвсем реален убиец…

The Holy Terrors е реплика на “Десет малки негърчета” и като такава се чете бързо и интересно. Героите са вариации на познати архетипи, използвани от Саймън, но достатъчно различни, че да се усещат свежи, злодеят е отблъскващ, а загадката, макар и не свръх заплетена, е интересно измислена, така че човек не се разочарова, когато научава отговорът й. През последните години Грийн пише по-леки сюжети от епосите, с които стана известен в миналото, но това не пречи на книгите му да звучат интригуващо. Такъв е случаят и с The Holy Terrors.

Ревю на д-р Александър Драганов

Оставете отговор