Skor the Winged Stallion (Beast Quest #14)

stallion dark realm

Серията Dark Realm на поредицата Beast Quest от Адам Блейд продължава, а след битката с лъв в 12-та част този път лошко става друго мое любимо животно, а именно крилат жребец (не го наричат Пегас и може би по-добре).

Жар птицата Епос, която е от добрите Зверове, които бдят над вълшебния свят Авантия, е отвлечена в Горгония, мрачното царство, където владее злият магьосник Малвел. Том и Елена, които неведнъж са проваляли плановете му, се отправят на път за да я освободят, но този път срещу тях е противник, който може да ги срази както в небето, така и на земята – крилатият жребец Скор, далеч по-огромен от добрия Силвър, който Том язди. Освен това на негова страна има и коварен младеж, врекъл се да служи на Малвел…

В интерес на истината рецензиите на книжките за Beast Quest могат да се повтарят, тъй като нивото им като цяло е едно и също и това доколко ми харесва една история зависи и от настроението ми затова дали мога да приема още една схематична история и разбира се дали ме кефи даденото същество. Тази книжка е една идея по-разчупена с вкарването на образ в стила на Драко Малфой, макар че как бе реализиран е друг въпрос. Все пак не мога да не го отчета като плюс, а и самото чудовище бе много готино, да не кажа най-вдъхновяващо от всички досега, с изключение може би на огнения дракон Ферно. Ще продължа и нататък със серията, но след кратка пауза.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор