Shadowhunters

izzy shadowhunters
This is the hunt!

Когато се чуха първите слухове за сериал по поредицата „Реликвите на смъртните“ от Касандра Клеър много от феновете се изпълниха с голяма доза скептицизъм. Това се дължеше на различни фактори. Някои не бяха доволни от филма и това ги демотивираше, а други просто смятаха, че поредицата няма потенциал да се филмира. Но според мен новото сериалче опроверга напълно тези представи.
В началото трябва да кажем, че идеята да се направи сериал доста спомогна тъй като сезоните дават възможност за по-широко вместване на отделните книги в отделните серии. Това беше и основният подход, на който заложиха Ед Дектър и екипът му. Тези от вас, които гледаха сериала ще забележат, че сюжетната линия не следва книгите, а ги комбинира. Това определено е печеливш ход тъй като ще позволи на екипа да направи повечко сезони. Снимките вървяха под надзора на Касандра Клеър. Всички знаем, че Каси не е звяр, но просто държи на основните детайли в книгите си, което е напълно разбираемо, особено след като режисьорът на филма по Реликвите оряза толкова много от тях. В сериала липсват дупки по сценария и всичко е запълнено. Първият сезон включваше общо 13 серии, което е едно добро начало. За толкова серии феновете имаха възможността да се ориентират в самата история и в образа на всеки един герой. Аз лично съм много доволен и от музиката на сериалчето – подбрана е страхотно и създава необходимата атмосфера.
Какво можем да кажем за актьорския състав и начинът, по който са представени героите? Доминик Шерууд направи едно много добро представяне в ролята на Джейс Уейлънд. В началото Дом беше леко неуверен, но с времето бързо навлезе в ролята си, което по мое мнение му позволи ако не да надмине, то поне да изравни представянето си на нивото, което показа Джейми Бауър в игралния филм по поредицата. Индивидуалисттичен, безкомпромисен, агресивен – с тези черти на характера на Джейс актьорът се справи без проблеми. Единственото, което буди учудване у мен, както и у други феновете, беше хипстърската прическа на Джейс, която се различава от начина, по който изглеждаше той в книгата, но пък това е съвсем незначителен детайл тъй като на Дом му пасва.
matty alec
Матю Дадарио е втората звезда в сериала. Той направи едно изключително добро представяне в ролята на Алек Лайтууд, което беше недвусмислено оценено от феновете. Може би най-силният момент в неговата игра е начинът, по който той пресъздаде стоическите черти в профила на младия ловец на сенки. Съвсем наскоро наши фенове споделиха, че за целите на филма Матю се е научил и на нещо полезно – да стреля с лък. Много приятна изненада за феновете се оказа играта на Емерод Тубия – Изабел Лайтууд. Емерод сякаш се сля с образа на Изи и го изживя. В този смисъл нейната игра беше изключително реалистична, което свидетелства за нея като един обещаващ млад талант. И щом стана дума за Изабел не мога да не спомена, че Алберто Росенде направи зашеметяваща игра в ролята на Саймън Люис. Младежът успешно съчета двете „аз“ на героя – в довампирския и следвампирския му период. Саймън, такъв какъвто го познаваме, много се промени откакто стана част от децата на нощта и тази промяна беше илюстрирана изключително успешно от Алберто.
simon shadowhunters
А какво да кажем за Хари Шум – младши? В своята игра той напълно разкри ексцентричната фигура на Магнус Бейн. В този сериал ние видяхме не просто една механична игра на образа, която да донесе само „зрелище“, но и една по-дълбока творческа интерпретация. А Катрин Макнамара направи едно чудесно изпълнение на ролята на Клеъри. Емоцията й дойде в малко повече на моменти, но пък за сметка на това не преиграваше. Много особена интерпретация на Валънтайн Моргенстерн направи актьорът Алън Ван Спранг. Визията на главния злодей изненада много фенове тъй като значително се различаваше от книгите, но пък нека не бъдем педантични – актьорът напълно си влезе в ролята като се представи добре в последните епизоди, в които погледът му отразяваше този на Вал. Останалата част от актьорите също направи успешни заявки за бъдещите си представяния, които ние очакваме с нетърпение.
В обобщение, бих оценил първият сезон на сериала като успешен. Екипът показа, че има потенциал да покаже историята във вид на сериал, а гледаемостта му свидетелства за видим интерес от страна на феновете. Силно се надявам тази тенденция да се запази, защото поредица като Реликвите заслужава своето място на екрана.
alec magnusРевюто на Shadowhunters е дело на Искрен Иванов!

Тагове:  

Оставете отговор