Sekai Ichi Hatsukoi – World’s Greatest First Love

sekai

Sekai Ichi Hatsukoi е романтично аниме от 2011-та година, в което е показан светът на манга издаването. То е в жанрове яой и шоунен-ай, което означава, че засяга романтични връзки между представители на един и същ пол (момчета), така че ако сте по-консервативни, надали е идеалното предложение за вас. Понеже е в света на Junjou Romantica обаче, която вече представихме, решихме да си спрем и на него, а ревюто отново няма да се разпространява в социалните мрежи и ще остане само за сайта.

Рицу Онодера е наследник на голям издател и поради това дълго време е работил с най-успешните автори в Япония и всяка книга, която редактирал се превръщала в бестселър. Това обаче му спечелило негодуванието на колегите, които го нарочили за връзкар. Сега той взима мерки да избегне този етикет и отива в конкурентно издателство, където обаче му възлагат тежката и неблагодарна работа да се занимава с шоджо манга – комикси за млади момичета. Освен, че сюжетите му се виждат елементарни и сладникави, сроковете и за автори, и за редактори са убийствено кратки. Нещата се заплитат допълнително, когато става ясно, че началникът му в отдела някога е бил момчето, разбило сърцето му в училище…

sekai itchi

Sekai Ichi Hatsukoi почва много силно, като представя безкомпромисно начина, по който се работи по манга продукциите в Япония и това какъв къртовски труд изисква индустрията от автори и редактори, губещи съня и здравето си, за да доставят любимото произведение навреме. После остротата малко се губи в романтичната паяжина, в която са заплетени още две двойки, като естествено има триъгълници, неразбирателства и много неловки моменти, през които преминават героите. Лично за мен основен недостатък е в арта, тъй като някои от героите много си приличат и за мен Рицу е почти същия с Чиаки, а гаджетата им Такано и Тори също са доста сходни, поради което човек се обърква затова кой кого и къде сваля. Въпреки това обаче историята е мила и чаровна, като има своите сладки моменти. Съчетани с погледа върху манга индустрията, те правят Sekai Ichi Hatsukoi интересно произведение за феновете и гарантират, че ще обърна внимание и на втория сезон.

Ревю на Александър Драганов

Един коментар за Sekai Ichi Hatsukoi – World’s Greatest First Love

  • Alexander  :

    Нещо ми е досаден втори сезон и ще пропусна ревюто му, поне засега. Отношенията между двамата герои са много груби, което е неприятно за гледане.

Оставете отговор