Save Nala

save nala

Save Nala е немски комикс, действието в който се развива в света на любимия ни анимационен филм “Цар Лъв”. Той излиза през 1998-ма година в Германия, а по-късно се разпространява и в Нидерландия, преди да бъде качен в Интернет и да се сдобие с още по-голяма популярност.

След като се измъква едвам-едвам от опасните горили, опитали да го отвлекат, за да шантажират Муфаса, малкият Симба е посрамен и изплашен. Той се крие в пещерата си, убеден, че от него няма да излезе нищо. Но когато приятелката му Нала изчезва, мъникът ще се отправи на опасно пътешествие, за да се изправи отново срещу горилите, да спаси бъдещата си съпруга и да докаже, че има качествата да бъде достоен ЦАР ЛЪВ…

simba adventure

Save Nala, издание на Epaha Verlag, е чудесна малка приказка, която прекрасно допълва историята от филма. Тя показва по великолепен начин склонността на Симба да се самообвинява, когато нещата се объркат, колебанията му, но и това, че когато се налага той е истински лъв и се бори за тези, които обича. Това приключение чудесно потвърждава защо Нала е убедена в силите му когато пораства. Рисунъкът на комикса е чудесен, а включването на горилите – емблематични животни от африканската савана – е на мястото си.

90-те години на миналия век бяха прекрасно време и “Цар Лъв” е може би най-голямата мания оттогава, като множество произведения по и вдъхновени от него излизаха в целия свят и особено в Европа. Чудесно е, че благодарение на Интернет и социалните мрежи можем да си ги припомним отново. Може да прочетете целия комикс в уикито за “Цар Лъв” в галерията най-долу ТУК!

save nala finale

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор