Saber Rider and the Star Sheriffs #2 – #3

saber rider 2
Макар и с огромно закъснение, настъпи моментът, в който ви пускам ревю на втори и трети брой от “Конникът и звездните шерифи”, новата поредица комикси на Lion Forge, вдъхновена от класическата японска анимация, излъчвана по телевизия “7 дни” в хубавите дни на нашето детство.
След като успяват да спасят цял влак от коварния Джеси Блу, някогашен звезден шериф, оказал се предател, Конникът, Ейприл и новия им приятел, каубоя Колт, започват борбата със следващия елемент от плана на коварните пришълци, дошли от изпарителната зона. Те подозират, че се готви саботаж на грандиозно състезание, в което участва най-популярният пилот на галактиката – Хикари Огнегръм. Но когато Конникът се среща с младия автомобилен шампион, именно Огнегръм започва да подозира, че планът е по-грандиозен… точно когато Джеси Блу активира кибернетични чудовища срещу шерифите!
Комиксчетата са кратки и макар да не предлагат нещо кой знае какво като история, имат своя чар дори от чисто носталгична гледна точка. Основен плюс за мен е артът. Доста често когато човек се връща назад към детството, открива, че спомените му за дадено нещо са по-хубави от самото него. Макар с “Конникът и звездните шерифи” да не е точно така е хубаво да видим любимите си герои нарисувани със съвременни техники. Иначе Колт и Джеси остават най-готините образи, макар и както новодошлия Огнегръм, така и Конника да си имат своя чар.
Смятам да потърся и следващите комикси от тази поредица.
saber rider 3

Оставете отговор