Nightwing: Year One

nightwing year one

Найтуинг е един от любимите ми супергерои, който обаче за жалост рядко се появява във филми и сериали, а когато това става, най-често си изяжда боя, което от един момент нататък става леко досадно. Бях си свалил комиксите за него преди доста време и все не стигах до тях, докато коронавирусът не се стовари отгоре ни и сега най-после реших да наваксам.

След една не особено успешно преминала мисия срещу изменчивия злодей, наречен Глинено лице, Батман се скарва със своя чирак Робин и го уволнява от Бат пещерата. Покрусен, Дик Грейсън напуска Готъм и отива до град Метрополис, където се среща със Супермен, от който иска съвет какво да прави оттук нататък. Човека от стомана му дава интересна идея и младият Грейсън решава да я реализира, като така се появява нов супергерой – Найтуинг (буквално Нощното крило). В това време Батман намира нов чирак за поста на Робин и започва да го обучава, но когато тренировъчната мисия на момчето се обърква, Найтуинг е този, който ще трябва да помогне, като така се изправи срещу новия люспест обитател на Готъм Сити…

Nightwing: Year One е интересна комиксова история, която разказва повече за произхода на един популярен, но не достатъчно оценен герой. Както често става в такива случаи, сюжетът не върви особено бързо, а поради връзката си с Батман може да е малко объркващ за хората, които не са супер запознати с историята на Черния рицар. Интересна е обаче темата за това как младият герой търси място за себе под слънцето, когато разбира, че е дошло време да напусне дома, в който е израснал. Финалът ме остави с чувството, че това е едва началото на историята и затова бих искал да прочета и други комикси за Найтуинг.

Ревю на Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор