New Avengers/Transformers

New_Avengers_Transformers_tpb
New Avengers/Transformers е минипоредица комикси от Marvel и IDW, която въвлича най-могъщият екип на супергерои в света /заедно с Лигата на Справедливостта от DC, която обаче не участва в историята/ във вечната война между Аутоботите и Десептиконите.
Отмъстителите са изпратени да разследват ескалиращия конфликт между източноевропейските държави Латверия и Симкария, но рутинната мисия започва да се усложнява, когато темпераментът на героите необяснимо започва да побеждава здравия им разум – скоро Капитан Америка и Върколака са готови да се сбият, останалите в екипа също не се държат много по-добре. Отмъстителите не знаят, че са под контрола на Психопризмата, разработена от д-р Дуум за да стимулира агресията на онези, които архизлодеят смята да манипулира. В случая обаче не д-р Дуум е проблемът. От векове наред галактиката бива обикаляна от страховита раса злонамерени роботи – Десептиконите, управлявани от тиранина Мегатрон. Обикновено те преодоляват съпротивата на планетите с цивилизации без никакъв проблем и изсмукват всичките им ресурси, превръщайки ги в така необходимия им енергон. Понякога обаче попадат на светове с могъщи пазители, каквато е Земята. Това обаче не е проблем за раса, съществувала от милиони години. Мегатрон и неговите учени са разработили огледалната програма, която открадва силите на свръхестествените им противници и ги прехвърля върху самите Десептикони. Единствената надежда на земята е благородните Аутоботи, които се борят с Десептиконите от древните времена на родния им свят Кибертрон, да намерят Отмъстителите и да ги предупредят какво става. Нещата обаче се усложняват от това, че, агресирани от Психопризмата, Капитан Америка и хората му са готови да нападнат Оптимус Прайм, Бъмбълби и спътниците им, а Спайдър-мен попада в плена на Мегатрон…
Макар и кратък – направен в четири броя – този комикс е много интересен и епичен, като преплита две от най-популярните фантастични поредици в света днес. Екипът на Отмъстителите е различен от този на направените по-късно филми, но въпреки това шансът да видим Спайди, Капитан Америка и Върколака в един екип до Оптимус Прайм и Бъмбълби си струва, а Мегатрон е направен по-зловещ и коварен отвсякога, способен да надхитри дори и д-р Дуум. Обичаният от всички Железен човек също се появява за епична битка с водача на Десептиконите, но кой ще оцелее? Отговорите са на страниците на комиксите New Avengers/Transformers, история, която ще зарадва феновете и на двете поредици.
Newavengers-tf4

Оставете отговор