Mo Dao Zu Shi Q

mdzs q

Mo Dao Zu Shi Q e разкошно китайско аниме, поредна адаптация на уеб-романа със същото име, който заплени феновете в Поднебесната империя и си спечели редица адаптации на малкия и големия екран. То е направо в характерния “чиби” стил, представящ героите с несъразмерни, но сладки пропорции и по това напомня на Hakuouki: Otogisoushi.

Лан Жан и Уей Усиен изглеждат пълни противоположности – единият е строг, благороден и мъдър, другият дяволит, пакостлив и немирен. Двамата са заклинатели и се борят с демони в древен Китай, но Лан плътно следва каноните, а Уей използва забранени техники, без много да му мисли. Това аниме проследява различни забавни случки от тяхното ежедневие, които показват близостта им въпреки изброените противоположности. Те варират от истории в настоящето им през такива от миналото им, а ситуациите са различни – напрегнати, от ежедневието, на празник. Общото е, че винаги се случва нещо забавно заради маймунджилъците на Уей и стриктността на Лан, но накрая то подчертава близостта между двамата.

Mo Dao Zu Shi Q е сладко и симпатично аниме, което подчертава популярността на поредицата и способността й да търпи различни интерпретации. Оригиналният първи сезон от главното аниме беше много сериозен и епичен, със силно послание срещу тиранията, а аз се притесних, че това е навлекло гнева на цензорите в Китай. За щастие обаче сагата продължи да се разраства и тази адаптация е поредното доказателство затова. Сега вече чакам с нетърпение и оптимизъм третия сезон от главното аниме и ви оставям с последния епизод от “чиби” версията, излъчен тази сутрин:

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор