Idolish7 – Third Beat

idolish third beat

Third Beat е третият сезон от музикалната поредица Idolish7, която бързо се превръща в любимото ми аниме. Когато я открих за пръв път по време на първия локдаун заради коронавируса, бях изненадан, че една история за певци може да ми е толкова интересна. После открих, че целият жанр е много силен и има и други силни предложения като Dream Festival, B-Project и Uta no Prince-sama. Но и да съм имал някакви съмнения за първенството на Idolish7, те се изпариха с Third Beat, който продължи да надгражда историята до първокласна и мащабна драма. За да разкрия защо мисля така, първо ще Ви разкажа малко за сюжета.

third beat drama

Популярната група “Тригър” се разпуска! С тази гръмотевична новина започва първата част от третия сезон, чието излъчване приключи с тринадесетия епизод по-рано днес. Цунаши, Куджо и Яотоме изглеждат съсипани, а причината за падението им поне в началото изглежда загадъчна, тъй като сюжетът ни връща назад към светска вечеря, в която идолите стават свидетели за възцаряването на младия Рьо като президент на могъщата, но позагубила в последно време блясъка си корпорация “Цукумо”. Момо от “Ри: Вале” изглежда обезпокоен от новината, но другите не могат да осъзнаят защо е така, а и скоро си имат друг проблем – Ямато Никайдо, който крие фамилния си произход и заради това постепенно се отчуждава от колегите си както в “Айдолиш 7”, така и в останалите банди.

yamato

Когато Ямато стига до физически сблъсък заради това с чаровния Мицуки, партньорът на Момо от “Ри: Вале”, енигматичният Юки, ще му помогне с доста груб, но и навременен съвет. Юки обаче, станал идол след много трудно личностно израстване, не знае какво да направи с Момо, който ходи да прави метани на Цукумо и смята, че това е унизително. Той не подозира колко опасен е новият президент на старата корпорация, нито колко е маниакален. Екцентричният млад мъж има амбицията да наложи нова банда идоли – “Цул” – и за целта смята да унищожи всички популярни групи, които биха могли да попречат на възхода им…

ryo tsukumo cool

Музикалните анимета за идоли винаги са имали богатство на характерите и в това е голямата им сила – правят труден избора на любим изпълнител, тъй като всяка от групите и всеки от певците в тях има собствен човешки характер, който опознаваме и с това ни става близък. В началото на третия сезон това е Ямато, герой на който досега не обръщах внимание, но вече намирам за един от най-интересните и интригуващи персонажи в поредицата. Не по-малко любопитен е Юки, студеният перфекционист, като и при двамата наблюдаваме как трябва да израснат като характери, за да достигнат потенциала си. Всичко това обаче може да се окаже напразно.

tsukumo bullying

Силният антагонист е ключов за всяка една история, а аз лично смятах, че Idolish7 няма накъде да се изкачват по-нагоре след Куджо Такамаса, зловещият мениджър от втори сезон, отвличащ малки деца от родителите им, къде законно, изкупувайки дългове, къде не съвсем. Но с Рьо Цукумо поредицата стига едно ново ниво, като показва тоталната психопатия, която цари по върховете на развлекателните корпорации, разкривайки образа на мегаломан, играещ си с човешките съдби като с играчки и винаги с няколко хода пред противниците си. Сцената от 11-ти епизод, в която изважда от обувките антагониста от оригиналния сезон г-н Яотоме е върхова като епика, независимо, че сблъсък е изцяло словесен.

yuki banri

При все всичко казано дотук, Idolish7 е поредица, която бяга от еднопластовостта на героите си затова очаквам във втората половина от сезона догодина да видим добра обосновка за действията на Цукумо и озлобените му звезди от “Цул”, а също и някаква надежда, както за повалените момчета от “Тригър”, така и за главните герои от “Айдолиш 7” и менторите им от “Ри: Вале”, които също са на прицел. Анимето предлага интересна панорама от запомнящи се и харизматични герои, като в същото време поставя на фокус всеки от тях, разкривайки по нещо ново от съдбата му – страшно апетитно за мен изглежда и историята на лекомисления Наги, намекната с появята на мистериозен негов сънародник и “фен”. Резултатът на това е произведение, което доставя удоволствие както на сърцето, така и на ума, за да стигне върховно майсторство.

Броени минути след като съм изгледал последните минути от първата част на третия сезон, вече започвам да чакам втората!Представен от Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор