Fullmetal Alchemist: Premium Collection

fullmetal premium

Когато не можеш да си намериш нищо за гледане, винаги е добра идея да се върнеш към “Железният алхимик”! Трябва да призная, че след двете части на “Норагами”, които са от същото студио (Bones) изпаднах в нещо като аниме махмурлук и нищо не ми харесваше – дори втория сезон на Sengoku Basara не ме грабна, нито пък различните други анимета, които пробвах. Тогава обаче, докато ровех в My Anime List, попаднах на няколко мънички филмчета по света на оригиналното аниме за “Железният алхимик” и половин час по-късно ги бях изгледал, а сега пиша ревюто 🙂 Те явно са част от някакво интерактивно приключение за феновете, тъй като в тях е разиграна сцена, в която ТИ си алхимик и биваш записан в армията на Аместрис лично от Брадли, краля-фюрер, който, ако сте гледали анимето, знаете, че крие доста мръсна тайна. Това обаче е само прелюдие към първото и най-голямо минифилмче:

1. State Alchemists vs Seven Homunculi

В него Едо, Алфонс, Мустанг и още емблематични алхимици от анимето се изправят срещу заклетите си врагове Хомункулите и следва много здрав екшън, чиято развръзка се решава от ТЕБ!

2. Chibi Party 

Второто филмче е пародия от 6 минути, в която героите са представени като актьори, критикуват пълнометражния филм “Завоевателят на Шамбала” и си разменят реплики от типа на:
– Глътони, изяж ме!
– Не искам, Едо, много си мъничък!

3. Kids

Третото филмче е най-кратко, но може би най-трогателно, особено за тези, които са гледали “Завоевателят от Шамбала”. Виждаме хлапета, които много приличат на Едо и Ал, а заедно със своя приятелка или може би сестричка, те обикалят из град, в който се виждат плакати на филма. И така докато не се връщат вкъщи, където ги чака… Ще видите, но това звучи като трогателен финал на оригиналната сюжетна арка на “Железният алхимик” 🙂

Като цяло тези филмчета са като малки шотове носталгия по едно любимо приключение и макар да нямат смисъл самостоятелно, аз ги изгледах с удоволствие и ги препоръчвам и на вас 🙂

Оставете отговор