Dragon Ball Super: Super Hero

dragonball

Признавам си, че не съм запознат добре с поредицата Dragon Ball, но когато видях, че в България най-сетне са пуснали аниме на голям екран ми стана ясно, че няма как да го пропусна. След като изгледах Dragon Ball Super: Super Hero мога да кажа, че съм очарован – не само, че ми беше лесно да проследя действието въпреки липсата на опит с класическите сериали от миналото, но и мога да кажа, че станах фен на страхотните герои.

В миналото армията на Алената лента е била сразена, но сега зли хора правят опит да я върнат, като олигархът Магента успява да придума гениален, но млад и неопитен учен да помогне в задачата. Д-р Хедо се съгласява на съмнителната оферта и скоро изработва два страхотни андроида супергероя, единият от които е насъскан да нападне могъщия Пиколо, който в това време учи внучката си на бойни изкуства. Андроидът привидно печели, но Пиколо успява да го измами и се внедрява в организацията на Алената лента, като научава, че те готвят нещо чудовищно. За да ги спре, той ще трябва да събуди отново силата на боеца Гохан, който обаче е загърбил сраженията и се е отдал на проучвания върху живота на мравките…

dragonball superhero poster

Всички международни коментатори отчитат, че филмът е направен за феновете на Dragon Ball и аз нямам причини да се съмнявам в оценката ми, но като човек, който се е срещал с героите от поредицата само във видео игри мога да кажа, че изобщо нямах проблем да проследя историята – още от самото начало има въведение, което оказва кой кой е, а после сюжетът се проследява лесно. Dragon Ball Super : Super Hero е невероятно аниме, което започва малко бавно и разчита на хумор, за да олекоти развитието на сюжета, но награждава търпението на зрителя с умопомрачителен екшън, развихрящ се във финалната арка на продукцията и надминаващ всичко, което съм гледал като битки от “Гурен Лаган” насам. Героите са страхотни, включително андроидите супергерои и ветерана Пиколо, а финалният “бос” на историята е невероятно чудовище, пред което дори Годзила изглежда като приемлив съперник.

dragonball superhero

Dragon Ball Super : Super Hero е разкошно приключение и макар да се съмнявам, че ще имам сили за всичките 600 серии на аниметата преди него, ме мотивира да потърся заглавия и от тази наистина епохална поредица. Задължително както за феновете на японската анимация, така и за любителите на супергерои – феновете най-вече на Супермен ще останат очаровани.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор