Darkroom (Jim Rook #6)

darkroom graham masterton

Шестата книга от поредицата за Джим Рук на Греъм Мастертън изправя учителя на проблемни деца, който вижда духове срещу най-странния му враг досега, създание, което въплъщава чистото зло.

След неуспешен опит да се утвърди във Вашингтон, Джим Рук се връща в Лос Анджелис да преподава в класа на ученици със специални потребности, но с него се връщат и тайнствените случаи на загадъчни убийства. Този път огън поваля жертвите на необясними престъпления, а полицията е принудена да заключи, че стана дума за спонтанно самозапалване, феномен, който се счита за псевдонаучен. В това време Джим има по-належащ проблем, а именно да си намери жилище. Негов колега му предлага стар готически апартамент на повече от изгодна цена и г-н Рук, като пълен наивник, го наема. Но в апартамента има картина на странен човек, правещ още по-странни снимки. Нощем, той излиза от картината. И самозапалванията започват…

Греъм Мастертън е истински майстор на ужаса, а поредицата му за Джим Рук ми стана толкова любима, колкото и тази за Хъри Ърскин и Мискемакус. Вълнуващо повествование с много обрати, епичен сюжет и култов злодей с нестандартна визия и методи прави книгата страхотно преживяване за любителите на фантастичния хорър. Мастертън за пореден път затвърждава мястото си на любим мой автор на ужаси!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор