Cyborg 009 vs Devilman

cyborg 009 vs devilman

Събирането на герои от различни поредици на едно място е запазена марка не само на американците (“Отмъстителите”, “Лигата на справедливостта”), но и на японските майстори на анимето, като при тях комбинациите понякога са дори още по-странни. Така в този минисериал от 3 епизода, излязъл през 2015-та година, един срещу друг, поне в началото, застават мрачния антигерой Девилмен от поредицата на Го Нагай и екипът киборги от популярна тийнейджърска серия за супергерои. Звучи, ако мога да цитирам Реймънд Чандлър, като чесън с мелба, обаче крайният резултат е много добър, зрелищна и динамична история с готини персонажи и страхотни битки.

cyborg vs devilman

Киборг 009 е водачът на екип хора, претърпели кибернетични операции и борещи се с организацията “Черен призрак”, която създава супероръжия. След победата над свои събратя, мислещи се за богове на Олимп, те обаче засичат нещо още по-странно – в Япония са се появили демони като от старите митове и легенди на човечеството! Причината за това е в Девилмен, дяволът с човешко сърце, които се бори със събратята си от Ада, за да защити своите близки и най-вече любимата си Мики Макимура. Когато екипът киборги започва разследване, номер 009 се изправя срещу Девилмен, а обичайното за такива срещи неразбирателство поражда битка – която се наблюдава от студения поглед на Риу Асука, мнимия приятел на Акира Фудо, момчето с дяволски сили. Никой от тях обаче не подозира, че учен от “Черен призрак” е сключил сделка с демона Атун и създава нов и усъвършенстван демон киборг, чиито сили нямат аналог с нищо виждано досега…

cyborg 009 devilman

Cyborg 009 VS Devilman е наистина страхотно аниме, което не само ме изкефи като фен на Девилмен, но и ме накара да потърся Cyborg 009. Конфликтът на героите е представен много добре и балансирано, темпото е бързо и динамично, схватките ще допаднат на любителите и на фантастиката, и на ужасите, а злодеят, особено след финалното си превъплъщение, е култов. Ако обичате аниме и истории за сблъсъци между супергерои, препоръчвам Cyborg 009 VS Devilman с толкова ръце и крака, колкото биха ми позволили да имам демоничните и кибернетични трансформации!

Тагове:  , ,

Оставете отговор